Friday, May 30, 2014

Setahun yang lepas...

video

June marks a month of saying goodbye...padahal lusa baru jun..jun akan menandanya 9 bulan pupilage period will end...and in this month too, it had been a year since final goodbye for us 30th legacy selepas ibadah kem..

Add gambar ni sebab aku dah x ingat bila last aku jumpa deme-deme ni..
I miss them..the 30th legacy and Aikol..for whatever provoke, sindiran, perli, makian, copy paste (biasalah orang Melayu..tidak pHd, takkan Melayu hilang di Malaysia)..Sometimes, I wish we were back at the old times..kita masuk lambat dalam moot court..kena sound dgn sir mizan, prof akram, dr duryana pasal benda ni..rindu dengar prof akram persembahkan lagu2 hindustan dia..rindu dengar sir raja bad and the cpc gang membebel pasal criminal procedure..rindu dengan lecture Kak Sham yang datang kelas bawa Akta je tapi kalau bercakap, mana dapat entah idea2 awesome..rindu nak bawa masuk makanan dalam moot court..rindu nak charge phone kt tempat wajib..rindu lepak Aikol Cafe even makan benda sama je aku rasa tiap2 hari..rindu kelas lecturers family law yang awesome dan lemah lembut..rindu lecture Companies Laws dengan otai2 yang aku rasa diorang ni patut buka syarikat, bukan mengajar..rindu kelas MLS dengan Prof Ashghar..rindu kelas tort dengan Prof Altaf (gaya kepala dia aku paling rindu)..rindu kelas Prof Hunud (selalu kena maki shame on you dan x beli buku nipis yang mahal nak mati dia jual)..rindu kelas Prof Naqib yang suara habis macho..rindu kelas Dr Iqbal yang aku rasa falsafah sampai sekarang aku x faham (part gaya dia sebut hudud paling aku ingat)..rindu kelas Ustaz Hamid J (sampai sekarang jawapan aku x pernah dia nak terima)..rindu dgn gaya lembut Madam Azlinor ajar (semoga madam happy kat Saudi)..rindu dengan kelas Criminal Dr Baha dan Madam Mahanoon (kelas malam yang paling best terutama masa zaman puasa)..rindu dengan kelas Constitutional Law especially kelas Dr KA dan Dr Ibrahim (teringat budak2 ni ada lukis gambar diorang masa kelas..vacuum betul perangai)..rindu kelas Transactions in Laws Dr Sadique even setiap kali dia cakap x faham English dia..rindu kelas Usul Fiqh Madam Wan sebab dia comel je mengajar..rindu kelas dgn Dr Tajul sampai 3 subjects aku ambil dengan dia sahaja..rindu kelas Mr.Bahar even x ramai nak ambil dengan dia,aku lagi suka sebab dia suka guna English yang entah dari kurun ke berapa wujud dan dia memang fatherly utk aku..rindu kelas dgn Dr Rusni sebab sebab dia senyum memang penyejuk hati..rindu kelas Mooting sebab Sir Shukor selalu batal kelas..dan rindu serindu rindunya lah (on lagu Spoon..siapa x tahu memang aku sudukan)



Rindu ni sebenarnya terubat dengan mendengar khabar ada yang bakal long call dalam masa terdekat (rasanya hari ini ada seorang), yang dah nikah, yang dah ada kerja tetap, yang belajar seberang laut, yang bakal nikah, yang bakal travel, yang bakal sebakal bakalnya lah..Indeed, Allah is a great planner. Dia permudahkan segalanya untuk 30th legacy aku..Semoga yang baik2 sahaja untuk mereka semua sehingga hembusan nafas terakhir..

“Ya Allah, Jadikan seluruh perbuatan kami amal soleh dan
jadikanlah perbuatan itu semata-mata untuk mencapai redhaMU dan
bukan mencari keredhaan orang lain” — Umar Al-Khattab


2 comments:

  1. Indeed, kami (geng syariah 14) yg masih ada ni pn tgh meniti hari dengan berbaki 3 paper lagi, lpas ni akn tgglkn jga, stiap prtmuan pasti ada perposahan, nnt kmi nk pi brunei, ku akn kim slm ko kt prof altaf ye :)

    ReplyDelete
  2. itulah..dgr cerita ke brunei..kirim salam kt prof nik..dan slmt menghabiskan sisa2 syariah dgn awesome :)

    ReplyDelete